Turistattraktioner

Turistattraktioner

Medeltida pittoresk charm, det vackra läget nära Annecysjön och ett kulinariskt smörgåsbord – det här är saker som har lockat människor till Annecy sedan en lång, lång tid tillbaka.

Lac d’Annecy

Sjön är en av de absolut största attraktionerna i staden. Här roar sig folk med att bada, hyra båt och paddla. Många väljer också att helt enkelt stå och beundra det blåa, glänsande vattnet. Något annat som är populärt är att strosa eller cykla runt sjön, gärna med många pauser för ett snabbt dopp.

 

Sjön kallas ofta för Europas renaste sjö, tack vare stränga restriktioner som infördes under 1960-talet.

 

Gamla Stan

I Gamla Stan hittar turisten mycket av den medeltida charm som staden är så omtalad för. Se färgglada, anrika byggnader resa sig över den fridfulla kanalen som vackert slingrar sig genom stadskärnan. Medan du promenerar, se till att stanna till på något av de många pittoreska kaféer och restauranger som staden fullkomligt vimlar av.

 

Mysiga kaféer, högt kvalitativa restauranger, fräcka barer samt arkitekturen tillsammans med kanalen, är bara några av de saker som gör att många förstagångsbesökare väljer att återvända hit.

 

Le Semnoz

Hit åker många turister för att se Annecy från ovan. Bara färden upp är en upplevelse med sina skarpa kurvor, branta backar och det vackra bergslandskapet. Berget är inte minst populärt bland extremsportare och vandrare. 2013 var det till exempel en etapp i Tour De France, på vintern åker många skidor och snowboard här.

 

Med sina 1, 699 meter är det definitivt en attraktion värd att besöka – oavsett om du utövar sport, vandrar eller bara tar bilen upp för den storslagna utsikten.

 

Palais de l’Isle

En av de mest fotograferade sevärdheterna i hela Frankrike, hävdar många. Genom tiderna har huset varit plats åt en hel del olika verksamheter. Det har bland annat varit hem åt högt uppsatta medborgare, en domstol och även varit ett fängelse. Idag ser det lite annorlunda ut, då platsen hyser utställningar om stadens arkitektur, dess historia och konst.