Ta sig hit

Ta sig hit

Om intresset har väckts för att planera en resa hit, är det framför allt tåg, bil och flyg som gäller som resesätt.

Med bil

En bilsemester ner mot södra Europa är en populär resa för många svenskar. Oavsett om du har Annecy som slutdestination eller som ett mål att passera på vägen, bör färden ner från Sverige inte göra dig besviken.

 

För dem som reser med bil är oftast resan minst lika viktig som målet – rutten ner bör därför väljas med omsorg. Många som tar bilen väljer att ta en lite längre väg västerut och passera Holland, Belgien och Paris för att sedan svänga österut mot Annecy. Andra kan åka ner genom Tyskland och passera storstäder som Hamburg och München för att sedan köra igenom det vackra Schweiz.

 

Valmöjligheterna är helt enkelt många för den som väljer att resa ner hit med bil. Om du sedan vill ta dig ännu ner längre söderut, är Annecy en mycket bra utgångspunkt för att fortsätta neråt i Italien.

Med flyg

Den närmsta flygplatsen är den i Genève, Schweiz, vilken ligger ungefär 40 minuter bort från staden med bil. Hur du kan flyga hit beror på var du tänker åka ifrån:

 

  • Stockholm – Från Arlanda går flera direktflyg till staden, där flygbolaget Swiss Air troligtvis trafikerar sträckan mest frekvent. Annars är Brussels Airlines ett populärt val, men då gäller en mellanlandning i Bryssel. Medan direktflyget tar strax över 2 och en halv timme, tar det nästan 4 och en halv timme med Brussels Airlines. Ett tips är att helt enkelt söka på jämförelsesajter (så som se till exempel) för att hitta det bästa, billigaste, eller snabbaste flygbolaget.

 

  • Göteborg – Från Landvetter går för närvarande inga direktflyg till Genève. Den som flyger härifrån får räkna med minst ett stopp på vägen. Ett populärt alternativ för att ta sig hit från Göteborg är att flyga till Zürich (Swiss Air) och sedan flyga vidare därifrån till Genève. Annars flyger även Brussels Airlines härifrån.

 

  • Sydsverige – Den som bor långt ner i Sverige gör nog bäst i att ta sig till Köpenhamn och Kastrup, snarare än att flyga från Malmös Sturup. Det går absolut att ta sig från Sturup till Genève – men restiderna blir ofta väldigt långa. Från Köpenhamn går istället en direktlinje med SAS, en resa som inte ens tar 2 timmar.

 

Med tåg

Tar man sig hit med tåg kan man räkna med många vackra vyer längs vägen. Det bästa är troligtvis att köpa ett interrailkort från SJ och planera sin rutt precis så som man önskar. Ett interrailkort låter dig resa ett visst antal resor under en period (eller hur många resor du vill, beroende på hur mycket du betalar).

 

Den som reser med tåg anser troligtvis att resan är en mycket stor del av målet – således bör interrailkortet vara det bästa alternativet då rutten kan planeras med stor frihet. Att åka tåg genom det bergiga Schweiz är en upplevelse som minst sagt heter duga.