Flyga till Annecy

Flyga till Annecy

Enligt Google Maps är det drygt 200 mil från Stockholm till Annecy. Bilvägen skulle ta ca 22 timmar och utöver bensinkostnaden tillkommer det hotellövernattning och biltullar. Att flyga är därmed ofta billigare – och enklare.

Men det går inte att flyga till Annecy utan man får välja någon närliggande stad och sedan hyra bil eller åka kollektiv till staden. Närmaste staden är Genève i Schweiz. Detta eftersom Annecy ligger så nära gränsen till Schweiz. Från denna huvudstad kan man sedan åka bil eller buss ca 40 minuter innan man nått sitt resmål.

Paris: Ett alternativ är att flyga till Paris. Det är inte det närmaste alternativet men för de som vill uppleva Frankrike är ett besök i den franska huvudstaden ett ”måste”. Stanna kvar här några nätter och ta kollektivtrafik till Annecy. Kör man bil kan man räkna med en restid på ca 5,5 timmar.

Här kan du boka tågbiljetter från Paris till Annecy

Ett tips:

Ska du bo i Paris några nätter så välj hotell i utkanten av staden i närheten av en tunnelbanestation. Tunnelbanan är väl utbyggd så det går snabbt att komma till de centrala delarna. Men priserna på de centrala hotellen är betydligt högre än bara 20-30 minuter utanför de mest centrala delarna.

Här kan du boka hotell i Paris

Kostnad

Att flyga till Paris är relativt billigt. Vi genomförde ett test på SuperSaverTravel med en framförhållning på 30 dagar. Det visade sig att flera avgångar gick att få för mellan 3000 kr och 4500 kr. Detta var då alltså tur och retur. Visserligen kan vissa flygskatter tillkomma men det är sällan dyrt att resa till Paris. Antalet avgångar även stort varje dag.

Att hitta billiga biljetter till Geneve är också mycket lätt. Vid samma test (samma datum) kostade biljetterna mellan 2000-4500kr. Överlag var det billigare att flyga till Geneve än till Paris. Även här fanns det ett stort antal avgångar varje dag.

Kom ihåg att räkna med kostnaden för resterande del på väg till Annecy. Det kostar ju betydligt mer att resa via Paris än via Geneve. Men allt beror ju på vad man vill uppleva på sin resa.

Här kan du boka din flygbiljett till Geneve eller Paris