Flyga med SAS

Flyga med SAS

Ett av de bolag som du kan välja på för att flyga till Annecy är SAS. För personer som samlar SAS Eurobonuspoäng är det ofta självklart att välja detta flygbolag. Ser man däremot på prisbilden har de sällan bland de bästa priserna. Däremot kan flygbolaget ha andra fördelar.

Bokning

SAS är ett av de flygbolag som har samarbete med flera jämförelsesidor på internet. Du kan därmed hitta bästa biljetten på Flygresor.se likväl som Expedia.se. Fördelen att använda en sådan sida är att man snabbt ser om priset hos SAS är på en acceptabel nivå i förhållande till de övriga flygbolagens priser.

Självklart går det även att gå in på SAS.se och genomföra bokningen alternativ köpa en biljett direkt på Arlanda.

Bagage

Kontrollera alltid vilken prisklass du bokat eftersom det även avgör regler kring handbagage. I det fall du har biljettyperna Sas Go, Plus eller Business kommer en eller flera väskor kunna checkas in utan kostnad. Reser du med SAS Go Light f         örväntas du enbart ha handbagage och alltså ingen incheckad väska.

Mest bagage får du ta med dig om du reser i Business då det handlar om 2*8kg i handbagage på flyget samt 2*32kg i incheckat bagage.

Men är du medlem i Star Alliance Gold alternativt Euro Bonus Silver så kan du checka in ytterligare en väska. Det finns alltså en hel del som styr väskantal och vikten. Enklast är att kontakta SAS och fråga vilka regler som gäller när väl biljetten är bokad. Men risken är då att en biljett bokas med för lite möjlighet till bagage.

SAS Eurobonus

Att bli medlem i SAS Eurobonus är gratis. När du köper flygbiljetter får du bonuspoäng som sedan kan användas för att köpa billigare flygresor. Bästa sättet att tjäna extra många poäng är att teckna ett av kreditkorten som SAS ger ut, World eller World Premium.

Med dessa kreditkort ges poäng på allt man köper. Detta alltså inte bara hos SAS utan även i andra butiker och hos andra företag. Med Premium ges 50% mer poäng än med World samtidigt som kortet har flera andra fördelar. Men samtidigt är priset kring 1500 kr. Det är helt enkelt ett kreditkort för de som reser väldigt mycket med SAS.